Instructiuni de exploatare

Nu achizitionati o baterie cu performante sub necesitatile masinii! Aceasta duce la suprasolicitarea bateriei si la o durata de serviciu redusa!

In termen de 10 zile de la cumpararea bateriei este obligatorie verificarea tensiunii de incarcare a releului electric la un service Rombat in localitatiile in care exista service ROMBAT sau la un service auto in localitatiile unde nu este service ROMBAT. Tensiunea trebuie sa fie in limitele 14 - 14,4 V. Daca tensiunea de incarcare nu se incadreaza in intervalul mentionat, va rugam sa va remediati deficienta. Numai atunci cand tensiunea de incarcare este corecta, se mentioneaza in certificat.

Verificarea tensiunii de incarcare se face gratuit atat la cumparare cat si in perioada de garantie la societatile service autorizate de catre Rombat si mentionate in prezentul certificat.

Verificati densitatea electrolitului (exceptie constructiile etanse); daca este sub 1,24g/cm3, bateria se va reincarca.

Depozitarea si intretinerea bateriei

Bateriile livrate incarcate cu electrolit se vor depozita in incaperi inchise si uscate, cu ventilatie corespunzatoare, cu temperaturi intre 5 si 30°C si umiditate relativa mai mica de 80%, ferite de surse de caldura si radiatii solare. Dupa o perioada maxima de depozitare sau neutilizare de: Bateriile se vor reincarca dupa metoda descrisa la capitolul "Regimul de reincarcare".Depozitarea bateriilor la temperaturi peste 30°C reduce dramatic durata maxim admisa de depozitare fara reincarcare. In acest caz se va controla lunar tensiunea la bornele bateriei, iar in cazul scaderii tensiunii sub 12.4V bateria se va reincarca.

Atentie utilizatori!

Bateriile vor fi transportate, depozitate si montate in pozitie normala de utilizare, pentru a evita scurgerile de electrolit ! Este strict interzisa prezenta unor flacari deschise sau producerea de scantei in preajma bateriei montate pe masina sau supuse procesului de incarcare pe redresor. PERICOL DE EXPLOZIE !

Fixare
Terminale
Scheme de montaj